Uggleexkursion

En kall men vacker marskväll träffas vi vid Herrsäter för att lyssna efter berguven. Vi får vänta en stund och medan vi väntar ser vi både havsörn och ett tranpar. Flera har med sig bra kikare som andra också får låna. Några vuxna berättar med inlevelse för de små barnen och visar på fåglarna i handböcker. Så hör vi plötsligt hur det hoar, vi ser den inte, men berguven bjuder oss på en fantastisk upplevelse: medan den stora orange fullmånen reser sig över det stilla, blanka vattnet hoar den i skymningen till mötes. En hisnande känsla för både stora och små.

De små får också spana

De små får också spana Foto: Karin N Lundin

 Här finns en film du kan se och höra denna fantastiska fågel.

 

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.